На Ропотамо нямало бетон
На Ропотамо нямало бетон / dariknews.bg

Новият собственик на бар-грил „Ропотамо” не е изливал бетон, но договорът с него наистина е прекратен. Ако компетентните органи се проиизнесат неговото действие ще приключи окончателно, а санкцията е от 5 до 50 000 лева. Това разясни Ваня Димитрова – началник на отдел „Организация на контролната дейност” към Регионалната инспекция по контрол на околната среда в Бургас.

От фирмата – нов наемател „Венис Марина” са пуснали писмо до РИОКОЗ-Бургас, че искат да поправят покрива на бар-грил „Ропотамо”. Но когато получили сигнала, експертите от инспекцията открили на мястото на пристана старата конструкция напълно съборена.

Договорът е прекратен на две основания – за системни нарушения на Закона за защитените територии и поради липса на предмета на неговата дейност, а именно – съществуването на бар-грил „Ропотамо”. Проверява се и сигнала, че петте лодки за разходка по реката са ремонтирани във водата. Бетон, обаче, на мястото няма излят, увери Димитър Трошев, шеф на дирекция „Контрол на околната среда” в РИОКОЗ.

Директорът на инспекцията Бойчо Георгиев е с последно предупреждение за уволнение.