В  рубриката "Дръжте крадеца" по NOVA този път ни показват двама мъже, които разбиват вендинг автомати в Бургас. Според потърпевшите - посегателствата са системи. Разбити са два от автоматите на собствениците.

„На 10 март сутринта ни се обадиха наши колеги, че единият ни кафе автомат е разбит и по него им материални щети. След като го оправихме, отидохме при другия и открихме, че и той е разбит”, разказва една от собственичките – Алекс.

Това се случва за втори път в рамките на няколко месеца, добавя нейният партньор Андрей. Заради набезите те поставят видеонаблюдение. То е заснело действията на крадците. Те чупят няколко пластмасови елементи, за да достигнат с ръка до монетите в машината.

„Не е имало обаче никакви пари, тъй като ние всяка вечер обслужваме машините и ги изпразваме. Навярно обаче други колеги са били обрани”, каза още Андрей.

Потърпевшите са подали сигнал в полицията, откъдето ги информират, че това е шести сигнал за подобен инцидент в рамките на деня. Лицата, заснети от охранителните камери, са познати на полицията. Видеото е публикувано и в социалните мрежи с цел да се разпространи и въпросните лица да бъдат открити по-лесно. От ОДМВР на Бургас заявиха за „Здравей, България”, че се работи по случая и вече има заподозрерни.