Мъж преби 2-годишно дете, полудял заради приятел длъжник
Мъж преби 2-годишно дете, полудял заради приятел длъжник / Дарик Бургас

Мъж преби 2-годишното дете на приятелката си след скандал в центъра на Бургас. От стреса момиченцето си е прехапало езика и е болницата със сътресение на мозъка Инцидентът е станал в късния следобед вчера в района на кооперативния пазар „Краснодар". Мъжът е задържан, за случая са сезирани и социалните служби в Бургас. От полицията уточниха, че 40-годишният побойник Иван Ненов се вбесил заради пари, които имал да получава от приятел и необосновано се нахвърлил върху детето.

В края на ноември миналата година Ненов спечелил от телевизионна игра „Фолксваген голф 5". За да го докара в Бургас е потърсил помощта на свой познат. Преди четири дни двамата потеглили към София. Договорили се Иван Ненов да продаде колата на приятеля си за 12 000 лв. Изготвено било генерално пълномощно пред софийски нотариус и сделката станала. Мъжът отстъпил правата си върху „Фолксваген"-а и зачакал уговорената сума.

Отношенията между двамата се усложнили, след като упълномощеният обявил, че сумата от 12 000 лв. пада на 9500 лв. Преди време самият Ненов взел назаем пари от партньора си и той сега си ги приспаднал от дължимото. Вчера следобед Иван видял на пазара „Краснодар" приятелката си Божанка, с която живеел на семейни начала, с 2-годишната Димитринка да разговор с майката на длъжник. Възрастната жена работила като продавачка на пазара.

Ненов се ядосал заради парите и отношението към него и нападнал детето. Ударил го няколко пъти с юмрук по главата и обяснил, че ще продължи с побоите, докато не си получи 12 000 лв. за автомобила.

Междувременно пристигнали полицаите от Първо РУ и го задържали. Приятелката му обяснила, че преди скандала Иван е пил алкохол. Пробата в дрегер отчела 1,59 промила. По случая е образувано досъдебно производство.