/ netinfo

Намалена е видимостта по голяма част от пътищата в областта заради гъста мъгла. Температурите са около 2-3 градуса, а в по-ниските полета, около нулата. До 100 метра е видимостта в района на Ришки проход. Мъгла има и по някои участъци от АМ "Тракия", в района на Карнобат и Поморие. Намалена видимост има и по пътя Миролюбово - Изворище, съобщават от пътното управление. Пристанищата в Бургас са затворени. 
 

Големите градове в плен на мръсния въздух


За последните 24 часа в областта са регистрирани три пътни инцидента. Не се съобщава за пострадали хора, нанесени са само материални щети. Съветът към шофьорите е да бъдат внимателни на пътя. На много места все още има заледени участъци. 

До 5 декември движението по пътя Бургас - Сарафово в района на кръговото кръстовище преди квартала се осъществява в една лента на определени участъци с ограничение на скоростта до 50 км/ч. Причината - ремонтни дейности на пътната настилка. Участъкът е сигнализиран с пътни знаци.

Над Черноморието днес ще бъде предимно слънчево, сочи справка в Националния институт по метеорология и хидрология. Максимални температури на въздуха: 6°-9°. Температурата на морската вода е 9°-10°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала. Речните нива са в норма, сочат данните от общинската система за наблюдение в Бургас. Няма данни за достигнати критични нива на язовирите. 

задръстване
Снимка: БНР Бургас

Движението в Бургас се осъществява с нормална интензивност. Рано тази сутрин са регистрирани няколко катастрофи в района на "Трапезица". Движението в посока "Меден рудник" е затруднено. Трафикът е интензивен в района на УМБАЛ- Бургас, гаров площад и бул. "Струга".