/ Снимки: Лалка Димитрова
„Нашата подготовка е по-добра. Това показват и резултатите. И не бих казал, че Бургаска област е водеща в употребата и разпространението на наркотици. Това е скрита престъпност. А установяване зависи изцяло от активността на полицейските служители.

Колкото по-активни са те, толкова повече разкрити случаи ще има. Съвсем скоро ще има новини в тази посока“- Така вкратце днес в навечерието на професионалния празник на МВР, шефът на Областната дирекция на полицията в Бургас старши комисар Калоян Калоянов, щрихира новия по-агресивен курс за противодействие на разпространението на наркотици .

Припомняме, че само преди броени дни, на кръгла маса по темата в Бургас зам.-вътрешния министър Красимир Ципов в Бургас съобщи, че в европейски мащаб вече са регистрирани 60 психоактивни наркотични вещества /повечето от които синтетични/, които са лесно достъпни и водят до увеличаване на смъртните случаи. България не прави изключение от европейските тенденции при разпространението на наркотични вещества, но обемът е по-малък.

В Бургас, старши комисар Калоянов даде заявка за набелязани нови мерки срещу наркоразпространението, без обаче да конкретизира в детайли.

МВР Бургас
netinfo

„За никого не е тайна, че бургаските структури на МВР - полиция, жандармерия, пожарна, гранична полиция, са сред най-натоварените в национален мащаб. Сега е времето всеки един от нас да направи своята равносметка за това какво е дал от себе си, за да промени нещата към по-добро.

Да работиш в МВР е мисия, оставяща на заден план страховете и липсата на професионализъм. Благодаря както на служителите на МВР, така и на всички партньори – институции, неправителствени организации и медии“, каза в комисар Калоянов на официална  церемония за професионалния празник. На събитието присъстваха областният управител Вълчо Чолаков, заместник-кметът  Руска Бояджиева,  шефът на Апелативна прокуратура Любомир Петров.

Вълчо Чолаков
netinfo

„Знам, че една част от гражданите приемат вашата работа като даденост, но всъщност тя е ценност, ценност за всеки един от нас, защото свободата и сигурността, която вие ние осигурявате е един показател за качеството ни на живота. Аз съм благодарен за вашата самоотверженост. За лишенията, които търпите в личен и семеен план, за вашата себеотдаденост“, каза Вълчо Чолаков.