Музите нахлуват в Царево
Музите нахлуват в Царево / netinfo
Международният младежки фестивал на изкуствата „Жреци на музите” ще се проведе от 20 до 30 август. В Царево си дават среща млади художници, актьори, музиканти и танцьори, дошли от всички краища на страната, както и техните връстници с усет към изкуството от чужбина. Проявата ще е факт за трети път и се организира от Сдружение ТЕМП – АРТ, със съдействието на община Царево и с партньорството на Българската асоциация на аматьорските театри и Сдружение “Немезида”- Пловдив. Фестивалът е под патронажа на евродепутата Кристиян Вигенин.

Тази година след селекция се очаква във феста да се включат около 1 000 младежи до 30 години. Те ще се изявяват в 6 основни направления – танц, театър, изобразително изкуство, фотография, музика и кино. Участниците ще се представят в МИКС концерти на сцени в Царево, Лозенец, Варвара, Ахтопол, Синеморец, Китен и Приморско. Ще има спектакли, пърформанси, презентации, хепънинги, фото и арт изложби, модни дефилета.

Арт-фестът няма състезателен характер, а се стреми да допълни очарованието на лятото с една истинска и неповторима младежка фиеста на талантите, припомнят организаторите. Официалната церемония по откриването ще е от 21 ч. на 21 август на централния площад в Царево, след карнавално шествие на участниците в Третия международен фестивал.