Мудни изпълнители бавят изграждането на канализацията в Банево, Ветрен и Минерални бани
Мудни изпълнители бавят изграждането на канализацията в Банево, Ветрен и Минерални бани / netinfo

За сериозно забавяне на изграждането на канализацията в кварталите Ветрен, Банево и Минерални бани сигнализираха общински съветници от опозицията. Според тях недоволството на жителите в тази част от града е достигнало връхна точка.
Кметът на община Бургас Димитър Николов определи критиките като справедливи и призна ,че на три пъти е сменял служителите на общинска администрация, които контролират изпълнението на проекта.
Според него причините за забавянето са комплексни. Една от тях е гранитната основа на почвата в Банево и съществуването на стара полулегална канализация във Ветрен, която трябва да бъде затворена.
Освен спирането на действието на ОП „Околна среда" с шест месеца, се оказва ,че фирмата изпълнител не е била редовна в плащането към своите подизпълнители и един от тях е достигнал до технически фалит.
Друг повод за неритмичното строителство на канализацията са археологическите разкопки в Минерални бани и не на последно място полагането на тръби от стъклопласт, които са по-трайни от пластмасовите, но технологичното им време за свързване в една мрежа е по-голямо