Модерна зала със закрит колодрум в Бургас
Модерна зала със закрит колодрум в Бургас / netinfo
Готов е проектът за супермодерна закрита спортна зала , която ще е на мястото на сегашния колодрум в Бургас.Това заяви председателят на Управителния съвет на колоездачен клуб „Бургас” АД Милко Милков.

На пресконференцията присъстваха още Венелин Хубенов, президент на българската федерация по колоездене, Христо Хинков, вицепрезидент на организацията и Евгений Балев, капитан на колоездачен клуб Бургас .

Клубът излезе с опровержение, че „никой и по никакъв начин не може да придобие, с каквато и да е протекция колодрума и то като „част от капитала” на Дружеството”.То е по повод изказаната хипотеза от Предизборния щаб на кандидата за кмет на ГЕРБ Димитър Николов, че се водят преговори мястото да бъде продадено за 86 млн.лв, заяви председателят на колоездачния клуб.

Община Бургас притежава 65 % от акциите, а останалите проценти са разпределени между различните търговски дружества и физически лица, каза Милков. Той допълни, че капиталът на дружеството е 6 461 535 лева.

Проектът за новата зала е на холандски архитект.Тя може да бъде изградена за 3 – 3,5 години ще е многофункционална. В нея ще има 3 хиляди седящи места и 250 м писта за колоездене и възможност да се практикуват още 23 вида спорт. Предвижда се и изграждането на търговска и офисна част, която да се отдава под наем, за да може по този начин да се издържа спортната дейност, увери Милко Милков.