Модерна читалня за училището в Св. Влас

Модерна читалня за училището в Св. Влас
Модерна читалня за училището в Св. Влас / netinfo

Модерна и атрактивна читалня с много цветни акценти в интериора и кътове за вдъхновение и комфорт отвори врати в училището в Свети Влас. Преобразяването на неизползваемото помещение в уютно пространство за усамотение с книгите е по идея на целия колектив и е реализирано с пари от бюджета на училището. С откриването на читалнята бе даден старт и на поредицата от празнични събития, свързани с отбелязването на 110-та годишнина от основаването на ОУ „Св. Св. Кирил и Медотий" в града.
„Решихме да направим среда, в която децата да се отпуснат, да бъдат по-творчески настроени и с това да събудим любопитството им към знанието, литературата и към книгата. Искаме това място да стане среда, която да генерира култура. Искаме в читалнята да се провеждат събития с творци - писатели, художници, общественици, както и да се състоят творчески дискусии тук.", сподели развълнуваната директорка Чубрина Стефанова и отправи благодарност към всички, допринесли за реализиране на проекта.
Кметът на Несебър Николай Димитров и неговата дъщеря Никол бяха сред гостите, уважили събитието. „Приятно съм изненадан и съм изключително впечатлен от постигнатия резултат.", сподели градоначалникът, който подчерта, че благодарение на идеите и желанието за работа в учителските колективи на територията на общината се откриват интересни, нови и креативни придобивки. Специално за обогатяване фонда на читалнята кметът на Несебър дари две книги на автори, живеещи и работещи на територията на общината - „Златната книга на Несебър" от Евтелпа Стойчева и „Помним делата ви" от Иван Бабев.
Акцент в интериора на читалнята бе преписът на „История славянобългарская", направен от учители на ОУ „ Св. Св. Кирил и Медотий" - Свети Влас и от 28 ученици от всички класове на училището, чиито имена са изписани на последната страница на книгата.
На събитието присъстваха още Красимира Тодорова, директор на дирекция "Здравеопазване, образование и хуманитарни дейности", Яна Христова, началник - отдел „Образование",. председателят на НД „Русофили" - Христо Николов, учители, ученици и др.