Модерен хиподрум  ще има в  Бургас
Модерен хиподрум ще има в Бургас / netinfo

До Великден Бургас ще има модерен хиподрум, който ще бъде регистрира от Българската федерация по конен спорт, съобщи директорът на общинска фирма Христо Николов “Обредни ритуали”. Днес той заедно с кмета Йоан Костадинов и зам.-кмета по строителството Красимир Николов разгледа строежа.

Строежът на хиподрума започна през есента на 2004 г. до момента са направени плац за обездка с прилежащи ВиК-съоръжения, алейна мрежа с ел.захранване и помпи за отводняване на района.

Остава да се построят конюшня за 30 коня, специални помещения, стаи за треньорите и фуражни помещения. Всичко ще бъде в една двуетажна сграда.

На хиподрума ще бъде изградена единствената по рода си инсталация за отстраняване на отпадъците от животните. Ще има и закрит манеж и трибуни. По предварителен график обектът трябва да бъде завършен до края на годината и открит през пролетта.

Общинска фирма “Обредни ритуали” разполага с 40 коня и 15 понита, които ще бъдат отглеждани на хиподрума.

Той е разпложен върху площ от 20 декара и в него ще бъдат инвестирани близо 850 хиляди лева.

От тях общината осигурява 500 хиляди лева, а 50 хиляди лева са отпуснати по проект “Красива България”. Останалите средства са на общинската фирма от заем, теглен с решение на Общинския съвет.