Младите с маски срещу  АСТА
Младите с маски срещу АСТА / Дарик Бургас

Около 200 души се събраха на площад"Тройката" за да изразят недоволството си от международното споразумение АСТА. Предимно млади бургазлии се включиха в простеста, който премина по "Александровска" и "Богориди" с мегафон и възгласи "И преди и сега, интернет е свобода". С плакати и маските-символ на протеста младите хора се включиха в международния ден срещу цензурата в интернет . 
Младежите споделиха опасенията си като крайни потребители от опасността за следене в мрежата. Други поставяха като основен проблем стойността на генеричните лекарства, който според АСТА ще са само оригинални, а на практика са много по-скъпи и непосилни за бедни държави като България. 
Към протестиращите в Бургас се включи и Любен Дилов -син, който подкрепи недоволството като автор и издател.  
"Споразумението е вредно за ЕС в момента, в много аспекти. Не знам доколко потребителите, хората разбират за какво става дума, но бих го обяснил простичко така поне що се отнася за интернет доставчиците. То е все едно преди 20 години да задължиш телеграфо-пощенските служители да четат телеграмите и да казват - тази ще пусна, тази няма. Или тази е пратена от неистински изпращач" -коментира Дилов -син.