Митьо Очите и хората му обречени?
Митьо Очите и хората му обречени? / netinfo
Несебърският престъпен бос Димитър Желязков – Очите и десетте души от неговото обкръжение са задържани “по изключително богати оперативни данни”. Тази формулировка шефа на апелативна прокуратура Бургас Йордан Иванов използва на брифинг по повод ареста на Очите

Десетте, задържани с Митьо Очите са от най-близките му и доверени хора. Спряганият за негов “лейтенант” Янко Веселинов Гюров – Помориеца, Йордан Георгиев Георгиев – “Данчо Лайфа”, Диньо Стоилов Динев, Недко Маринов Костадинов, Новак Янков Купенов, Гроздан Янев Балабанов.

Те са задържани за 72 часа, в четвъртък ще им бъде поискана мярка за неотклонение “постоянно задържане”, обяви окръжния прокурор Ангел Ангелов. Той каза, че са конфискувани всички предмети, които могат да бъдат интерес за разследването. Най-вече са иззети мобилни телефони и 50000 лева.

Тези 50000 лева само за една седмица не са печалбата на престъпната група, а само парите за нейния шеф Митьо Очите, уточни апелативния прокурор Йордан Иванов. Според него, операцията по групата на Очите е започнала преди близо година и белег за “огромното желание за съдействие между полиция и прокуратура” е факта, че за това време не е излязла никаква поверителна информация по случая.

Реализацията е започнала вчера сутринта в 8 часа, Митьо Очите е бил арестуван във вилата си в Сунгурларе, нито той, нито останалите 10 негови човека са противодействали на полицаите. Вчера, само за 2 часа са били образувани 38 наказателни дела, издадени са десетки заповеди за обиски, изземвания на имущество и автомобили.

Апелативният прокурор Иванов нарече “чиста случайност” вчерашната престрелка между хора на Димитър Желязков Очите и охранител на братя Диневи, в която пострадаха невинни хора. Обвиненията, предявени към Митьо Очите и деветте от неговаат група са по член 321, алинея 3 – “за организиране на престъпна група, занимаваща се с цел разпространяване на наркотици”.