„Мистерията на българските гласове” и „Чинари” идват за Трети март
„Мистерията на българските гласове” и „Чинари” идват за Трети март / veliko-tarnovo.com

„Мистерията на българските гласове" и ансамбъл „Чинари" ще бъдат гвоздеят на тържествения концерт по повод Трети март, когато честваме освобождението на България от османско иго. Той започва в 18.30 часа, в Бургаската опера, входът е свободен.

В спектакъла ще вземат участие още "Тенорите", Силвия Кацарова, фолклорна формация "Етнотикс", Наталия Братанова, Цветан Иванов и представителният духов оркестър на Община Бургас. Сценарист и режисьор е Боян Даскалов, а водещ - Драгомир Драганов.

Програмата за отбелязването включва още два концерта. На 2 март от 18.00 часа в зала "Петя Дубарова" на Културен център "Морско казино" ще се проведе камерен концерт на с участието на Шмилена Султанова - сопран, Георги Султанов - тенор и Станка Апостолова - пиано.

Концерт ще зарадва и жителите на комплекс "Меден рудник", на 3 март, от 11.00 часа, в спортна зала „Никола Станчев". В него ще участват детските формации "Чинките" и "Младост", народните певици Веселка Пачкалова и Ваня Дженезова, оркестър "Зеленика" и танцова формация "Месембрия".