Минка и Мария си зарязали децата
Минка и Мария си зарязали децата / DoUpadu.ru

Минка Христова и Мария Гурбакова са имената на двете майки, които изоставиха общо 6 деца на територията на Несебър. Първата 34- годишна жена е от котелското село Градец, а втората – от Малко Търново. След поставяне на безпризорните под полицейска закрила, две от тях са вече настанени в дом „Щурче” в Средец, а останалите четири – в дом „Юрий Гагарин” в Ямбол.

Най-малкото изоставено от Минка дете е 3- годишният Исус. Мария Гурбакова е захвърлила 10- годишната си дъщеря Копринка, която водела групата. Децата бяха открити боси, полуголи и много гладни. От началото на своето скитничество на 19 октомври, до момента на намирането им те спели където намерят и опитвали да се хранят с отпадъци от кофите за боклук в Несебър.

От полицията уточниха, че двете жени се издирват и в момента, а това са чести случаи на захвърляне на деца от родители, като на документи те продължават да се водят техни. Това позволява безсъвестните бащи и майки да получават месечните пари за детска издръжка. Срещу Минка Христова и Мария Гурбакова ще бъде образувано досъдебно производство за изоставяне и неполагане на достатъчно родителски грижи.