Балтова
Балтова / netinfo
Изсветляване на туристическия сектор у нас – Този акцент бе посочен на първото за годината заседание на Националния съвет по туризъм. Срещата, организирана от служебния министър на туризма доц.д-р Стела Балтова, събра водещи експерти в бранша и представители общините и държавни институции с основна тема- подготовката за лято 2017.
Министър Балтова направи силна заявка за предстоящия сезон по морето и очерта оптимистична прогноза. Очаква ни по-успешен сезон, който ще надхвърли рекордите от миналото лято. От Министерството на туризма посочиха, че вече е налице и ръст на ранните записвания от Германия, Русия, Холандия, Франция и Чехия.
Вече е обявена обществена поръчка за подготовката на единна система за туристическа информация и система - регистър за настаняване. Тя ще позволи в реално време да се свързват регистрите на хотелите с МВР, НАП и общините и ще бъде крачка напред, както по отношение на сигурността, така и за противодействие на сивия сектор.
 
Експертни работни групи ще извършат проверки на 388 туристически обекта, които очакват категоризация. Ще се инспектират и още 25, подали документи за сертифициране като СПА центрове, посочи министър Балтова.
 
От Министерството на туризма се ангажираха да предприемат всички необходими мерки за осигуряване на своевременно медицинско обслужване за туристите и лоялна конкуренция в предоставянето на този вид услуга- друг от наболелите проблеми.