Експерти ще проверят на място спазва ли се предоставената специализирана схема за поставяне на съоръжения и обекти, която е одобрена от Министерството на туризма.
Експерти ще проверят на място спазва ли се предоставената специализирана схема за поставяне на съоръжения и обекти, която е одобрена от Министерството на туризма. / netinfo
При нарушения- късат договора на наемателя на ивицата
При нарушения- късат договора на наемателя на ивицата
Експерти от Министерството на туризма започна проверка на плажа в курорта Лозенец, за да установи на място изгражда ли наемателят преместваеми обекти на ивицата. Ще се проследи спазва ли се предоставената специализирана схема за поставяне на съоръжения и обекти, която е одобрена от ресорния министър.
Инспекцията бе провокирана, след като инициативен комитет от жители на селището алармираха, че наемателят строи заведение в скалите над Боруна. Местните настояха представител на общината, кметството и членове на сдружението на хотелиерите и държавните власти да извършат спешна проверка. В противен случай заплашиха с протести и живи вериги.
”В случай на установяване на нарушение, ще бъде изготвено предписание за неговото отстраняване. При неспазване на договорните условия спрямо наемателя ще бъдат предприети съответните действия, вкл. налагане на неустойка и/ или прекратяване на договора”, коментираха от пресцентъра на ведомството.