Мицов получи иконата на Несебър
Мицов получи иконата на Несебър / netinfo

Основателят на българското движение “Син флаг” инж. Симеон Мицов получи стилизирана икона-символ на Несебър от председателя на несебърския Общински съвет Димитър Янков.

Иконата е на Св. Богородица-светицата, избрана за закрилница на Несебър. С решение от последната сесия на Общински съвет, Симеон Мицов е обявен за почетен гражданин на Несебър. Предвижда се, той да получи символичния знак на почетен несебърски гражданин на официална церемония на празника на града -15 август.

68-годишният Симеон Мицов е основател и президент на българското движение "Син флаг", благодарение на което плажовете на нашите курорти бяха международно признати за екологично чисти. Инж. Мицов е един от създателите на курорта Слънчев бряг. Бил е дългогодишен ръководител на лесопарк Несебър-Слънчев бряг и директор на "Капитално строителство и околна среда". Той е пионер в залесяването на Слънчев бряг и отглеждането на палми на открито в курорта и района и активен радетел за спасяването на уникалната архитектура и природа на древния Несебър. От 3 години е кмет на видинското село Връв.