МВР
МВР / Снимка: Дарик-Бургас
Международни мобилни екипи ще бъдат ангажирани за осигуряване на сигурността на туристите. Това обяви днес министър на туризма доц. д-р Стела Балтова след първото за годината изнесено заседание на Съвета по туризъм в Бургас.

За осигуряване на максимална безопасност за летовниците, дошли на почивка на родното море, ще бъдат сформирани съвместни екипи от български, румънски, чешки, унгарски, и полски полицаи. Те ще осигуряват интернационална езикова достъпност.

„Заради динамичната международна обстановка и заплахата, която съществува в целия свят, темата за сигурността, е от изключително значение. България на този етап се радва на едно спокойствие и това е обстоятелството, което е предпоставка за завишения интерес на чуждестранните туристи към страната ни като туристическа дестинация“, посочи доц.д-р Балтова.

Стабилната обстановка у нас, подчерта тя, се дължи и на мерките, предприети от отговорните институции, като сред тях и затегнатия контрол от органите на реда в курортите и плажовете по Южното Черноморие.
400 мобилни камери, които дават възможност за проследяване и установяване на извършени нарушения са монтирани в Бургаски регион. Очаква се до края на годината броят на „електронните очи” да нарасне до 600.