Месят ръчно козунаци в хлебозавода
Месят ръчно козунаци в хлебозавода / netinfo

Хиляди козунаци ще бъдат ръчно изплетени от майсторите на жобщинската фирма “Хлебозавода” в Бургас. Великденските козунаци на „Хляб и хлебни изделия” се произвеждат по стара българска рецепта – заяви в навечерието на празника управителят Пенка Филева. От там отричат употребата на готови теста и залагат на традициите, според които всичко се приговя ръчно. Готовата смес за празничното изделие „почива” близо 7 часа. По традиция складовете на фирмата се изпразват за минути по време на празника и за да бъде задоволено търсенето се работи на денонощен режим. Мощностите на Хлебозавода действат на максимална степен.

За съжаление представителите на бранша не обменят информация и статистика помежду си и затова няма точен анализ колко козунака са необходими. И тази година фирмите ще разчитат основно на своя търговски усет - коментира този пазарен сегмент Пенка Филева.