Медицинско чудо! Върнаха от смъртта 22-годишна
Медицинско чудо! Върнаха от смъртта 22-годишна / netinfo
Медицинско чудо! Върнаха от смъртта 22-годишна
91197
Медицинско чудо! Върнаха от смъртта 22-годишна
  • Медицинско чудо! Върнаха от смъртта 22-годишна

Като медицинско чудо определят лекарите в отделението по „Реанимация" на университетската многопрофилна болница в Бургас случаят на 22-годишната Галина Георгиева от Приморско. На 25 октомври тази година тя е приета в здравното заведение след тежко отравяне с гъби. Момичето и баща й са набрали отровните гъби край селото, в което живеят. След като е яла от тях, тя е дала остатъците на кучето си, което час след това е починало. След като състоянието и на самата Галина се влошава тя е откарана с линейка в Шокова зала към УМБАЛ - Бургас, а от там е настанена в „Реанимация".
Въпреки усилията на медиците, момичето изпада в кома, а показателите й са несъвместими с живота. „Състоянието й накрая беше толкова тежко, че беше изолирана в самостоятелна стая тъй като черния й дроб прогресивно се разлагаше", обясни за Дарик Бургас водещият реаниматор д-р Йордан Томов.
Галина е кома повече от 5 дни. След този период обаче се събужда. „В близо 30-годишната ми практика при такова състояние с тези показатели 100% от случаите завършват със смърт", допълва д-р Томов.
Галина определя връщането си към живота като много тежък период, тъй като много трудно е започнала да възвръща спомените си от преживяното. Днес по обед тя беше изписана от болницата в добро здравословно състояние. Още седмица трябва да пие антибиотици, което лекарите решили да закупят вместо нея, тъй като семейството няма финансова възможност.
„Когато ме приеха в болницата мислех, че умирам. Всико друго, което помня е след събуждането ми. Всички се грижеха прекрасно за мен. Благодаря им. Искам да кажа на хората, които са критични към лекарите, че в ситуация на криза трябва да им се доверим", каза Галина.
Повече по темата, чуйте в звуковия файл от д-р Йордан Томов, бащата на Галя - Георги Георгиев и излекуваната пациентка: