Масово обират туристи  по морето
Масово обират туристи по морето / netinfo
Европейски туристи са станали обект на обири в Слънчев бряг-съобщават от полицията днес.
Чрез взломяване на входната врата е проникнато в хотелска стая на 77 годишен английски турист, откъдето е извършена кражба на 300 английски паунда, 500 лева и пътнически чекове на стойност 300 паунда. По аналогичен начин е обран и немски турист. От неговата хотелска стая са взети 600 евро. Жертва на джебчийски обир е станал друг гост на комплекса от Германия. При пътуване в автобуса от Слънчев бряг до Несебър, от страничния джоб на панталона на германеца е откраднат портфейл с лични документи, 150 евро и 280 лева.
На 02.06.т.г. през незаключената входна врата е проникнато в хотелската стая в Слънчев бряг на 42 годишна шотландска туристка, откъдето е откраднат портфейл с 180 шотландски лири, 40 английски лири и 130 лева. Портфейлът е съхраняван в плажна чанта, оставена в близост до входната врата. По време на кражбата жената е била на балкона.
На 02.06.т.г. около 17.30 ч. от плажната ивица пред хотел «Бургас» в Слънчев бряг от джоба на панталона на 32 годишен полски турист е извършена кражба на : лични документи, мобилен телефон и сумата от около 100 евро, 200 лева и 400 норвежки крони. По време на извършване на кражбаталетовникът е бил във водата.