Мащехата, пребила до смърт дете, иска условна присъда
Мащехата, пребила до смърт дете, иска условна присъда / netinfo

Стартира делото по жалба на Ганка Димитрова срещу присъдата й постановена от Окръжен съд в Бургас.
На първа инстанция подсъдимата беше призната за виновна, че е причинила смъртта на двегодишното си дете, в края на 2013. Момченцето е било прието след побой по спешност в бургасата болница, а от там транспортирано в МБАЛ „Св. Марина" във Варна, където издъхна от травмите си.
Димитрова, от айтоското село Дряновец, е осъдена на 2 години лишаване от свобода в затворническо общежитие, открит тип.
Тя обжалва присъдата. Защитникът й пледира наказанието да бъде изменено на условно. И се мотивира с материалните затруднения на семейството. Мъжът й няма да може да води децата им на свиждане.
Представителят на Апелативна прокуратура Бургас поиска да бъде потвърдена присъдата на Димитрова. Прокурорът посочи, че при разглеждане на делото от първата инстанция не са допуснати процесуални нарушения.
Димитрова и мъжът й отглеждали две нейни деца и неговото. Понякога вземали и малката му дъщеря при тях. През декември 2013, когато била бременна, Димитрова оставала сама с децата. От нерви, тя системно удряла 2-годишното момче, когато я дразнело. В два последователни дни, тя нанесла два удара с дръжката на метлата по главата му. То изпаднало в безсъзнание. Тогава с мъжа й го завели при фелдшер в Айтос, а от там е транспортирано в Спешния център в Бургас.
Поради влошаване на състоянието му момченцето било откарано в Университетската болница във Варна, където починало. От ударите с метлата, момченцето получило тежък мозъчен оток, довел до необратимо прекъсване на функцията на мозъчния ствол, което причинило смъртта му.