Мартин Димитров: Битката срещу тръбата не е приключила
Мартин Димитров: Битката срещу тръбата не е приключила / Пресцентър - СДС Бургас
Мартин Димитров: Битката срещу тръбата не е приключила
30570
Мартин Димитров: Битката срещу тръбата не е приключила
  • Мартин Димитров: Битката срещу тръбата не е приключила

Битката против тръбопровода “Бургас-Александруполис” не е приключила. Това заяви в Бургас лидерът на СДС Мартин Димитров.По думите му, отново има натиск към българското правителство този проект да бъде реализиран, макар че хората не го искат, той е неизгоден и представлява риск за българския туризъм.

“Нашата позиция е такава и по проекта  “Белене”, допълни лидерът. Според Димитров, това са проекти без доказана икономическа ефективност, при които разходите са ясни и очевидни, а ползите са съмнителни и виртуални. "Решенията предстоят, битката предстои. Предстои една екологична оценка, която ще бъде дадена за  “Бургас-Александруполис”, допълни Димитров.

Той заяви, че СДС е много консолидирана в момента. Работим много добре заедно, в Бургас има много добра местна организация, което е предпоставка за добри резултати на следващите местни избори, каза синият лидер.

Относно бъдещите местни избори той заяви, че решението за това кой да бъде кандидат-кметът на сините в Бургас, ще бъде взето от местната организация, без намеса отгоре.

Според СДС има риск България да последва Румъния, където ДДС бе увеличено от 19% на 24%, ако правителството не се вслуша в предложенията на “Синята коалиция”. Сред тях е управлението на бюджетния дефицит, който не бива да става хроничен; орязване на администрацията, което ще доведе до спестени 300 милиона лева и спиране помощта на тютюнопроизводителите.

Лидерът на сините Мартин Димитров в звуковия файл: