Костадин Марков
Костадин Марков / netinfo
Водачът на реформаторите в Бургас вярва в обединена десница, дори и след изборите
Възможна ли е обединена десница
92629
Възможна ли е обединена десница
  • Възможна ли е обединена десница

"Голям оптимист съм за предстоящите избори, с личностите, които са включени в листата на РБ - Глас Народен. Това каза водачът й и зам.-председател на СДС Костадин Марков, който бе народен представител от Бургаски регион, минути след като коалицията регистрира листата си с кандидати за народни представители в Районната избирателна комисия в Бургас. Документите внесе водачът Костадин Марков, придружаван  от третия в листата адв. Здравко Костов от партията на Светльо Витков, както и от четвъртия – управителят  на Медицинска лаборатория „ЛИНА” д-р Васил Костадинов, който е представител на гражданската квота. На второ място е д-р Георги Митев, който не успя да присъства по здравословни причини.

„Аз съм голям оптимист с тази листа за предстоящите избори. Тя е изключително всеобхватна, като специалности и образование. Имаме юристи, инженери, доценти, архитекти, икономисти и много лекари. Покриваме всички сфери и то с уважавани личности”, каза водачът Костадин Марков.

Той  заяви, че реформаторите ще водят позитивна кампания, в която няма да има и капка популизъм. Предвид, че в листата изобилства от имена на лекари, Марков сподели, че разчита на тях, предвид належащите реформи в здравеопазването.

„В следващия парламент ние ще представяме нормалните десни хора. По време на кампанията няма да чуете от нас цифри и обещания за огромни заплати. Напротив – с риск да загубим електорална тежест,  ще имаме напълно  обективни и реални послания и се надявам хората да го оценят”, допълни Марков.

На регистрацията на листата присъства още икономистът Момчил Томов, който е представител на завърналите се българи, след като години е учил и работил в чужбина. Също и предприемачът Борис Събев. В листата си реформаторите разчитат много и на хората на науката. Сред тях е доц. д-р Пенка Георгиева, която се занимава с разработки за изкуствен интелект.  " риск да загубим електорална тежест, ние ще имаме обективни, реални послания към избирателите, дай Боже да го оценят", каза още Марков.  По думите му това, което се случва в момента е очеизваждащо, а временното правителство работи за кампанията на БСП. "Моят съвет към служебния кабинет е да се концентрира в организацията на изборите. Ревизиите, мотивите за уволненията на областните управители са един елементарен ПР ход", обяви още водачът на листата. Според него може да има обединение в дясно, дори и то да бъде след изборите. Повече по темата, чуйте в звуковия файл:

Ето и имената в листата на  Коалиция „Реформаторски блок – Глас народен”

 

1

Костадин

Иванов

Марков

2

Георги

Митев

Митев

3

Здравко

Костов

Костов

4

Васил

Милтиядов

Костадинов

5

Илиян

Ганчев

Ганев

6

Камелия

Петкова

Николова

7

Пенка

Вълкова

Георгиева

8

Илиана

Димитрова

Кенова

9

Цветомир

Кирков

Цветков

10

Румен

Иванов

Троев

11

Красимир

Николов

Коларов

12

Стайко

Симеонов

Симеонов

13

Иван

Цанев

Събев

14

Момчил

Живков

Томов

15

Дора

Ончева

Иванова

16

Веселка

Йорданова

Морфова

17

Стамен

Димитров

Стамов

18

Евгения

Георгиева

Дженезова

19

Живко

Кирчев

Георгиев

20

Неврие

Хасан

Мехмед

21

Борис

Любомиров

Събев