Марияна Щерева влезе в битката за Созопол
Марияна Щерева влезе в битката за Созопол / netinfo
Марияна Щерева обяви официално своята кандидатура за кмет на Созопол. Тя е подкрепена от младата бизнес партия ЛИДЕР и Обединения Блок на Труда на Кръстьо Петков.

Основни акценти в платформата на Щерева са създаване на бизнессреда за младите в Созопол, първоначална парична помощ от 2500 лева за всяко повородено дете, подобряване на инфраструктурата на курортния град и отваряне на мините в Зидарово, Росен и Върли бряг.

Според нея, в ликвидираните мини има достатъчно материал за тяхното нво разработване и след процедурата по закупуване, която тече в момента, там могат да бъдат открити до 500 нови работни места за квалифицирани миньори, които живеят на територията на общината.

Тя обяви своята кандидатура за успешна, той като “членовете на партия ЛИДЕР са успели хора, които не използват политиката, за да живеят добре, а искат да отдадат своите сили и знания за подобряване живота и на своите съграждани”.

Марияна Щерева има висше икономическо образование, притежава собствен бизнес – търговия, концесионер е на Централния плаж в Бургас. Семейна, с две деца – момиче и момче, които се занимават със собствена мениджърска дейност. Хобитата й са цветарство, плуване и лов и риболов.