макет на динозавър
макет на динозавър / netinfo

Мамути, съблезъби тигри, космати носорози, гигантски птици и още много други са част от "Ледена епоха" - образователна изложба за растенията и животните от последната ледникова епоха на Земята. Експозицията гостува за първи път в България и ще бъде ситуирана в парк "Езеро" на 16 август.

Изложбата се реализира от "Коко Ейджънси" със съдействието на Община Бургас. Това е втората макетна експозиция, която организаторите реализират в България. Първата е "Живите динозаври", която се радва на огромен интерес от страна на гостите на Варна.

В "Ледена епоха" посетителите ще имат възможност да разгледат 18 животински интерактивни макета на бозайници с научно точни движения, оцветяване, звуци и козина. Всяко животно, част от изложбата, се движи и издава звуци. Експозицията е снабдена с интерактивен панел, който включва археологическо поле за посетителите, в което могат да се разходят и да открият гигантски скелет на праисторическо животно.

Посетителите ще могат да разгледат и макети на динозаври в реалните им размери. 

Експозицията ще бъде достъпна за посетители всеки ден от 10.00 до 22.00 часа и ще бъде разположена в парк "Езеро", в близост до Конна база - Бургас и пясъчните фигури. Билетите ще бъдат продавани на място, на цени от 10 лв. за деца и 12 лв. за възрастни.