/ Община Бургас

Майсторски умения зад волана показаха ученици от професионалните гимназии в града, в които се изучават устройството, механиката и управлението на автомобила - Професионалната гимназия по транспорт и Професионалната гимназия по механоелектротехника и електроника.

Община Бургас

В състезанието до Пантеона за "Най-добър млад водач на МПС" се включиха два отбора с четирима ученици от всяка гимназия. Участниците бяха наблюдавани от комисия, в която са включени инструктори и представители на Община Бургас. Атрактивна част от събитието беше и демонстрацията на управление на мини модели на коли.

Община Бургас

Участие в демонстрацията взе и футуристичният "Batkomobil" на бургаския отбор "Mehano" от Професионалната гимназия по механоелектротехника и електроника, който преди няколко месеца премина успешно предварителния кръг на състезанието с коли на бъдещето на Shell Eco-marathon във Франция и предстои да се включи през юли в голямата надпревара в Лондон.

Община Бургас

В специално подготвени места двете професионални гимназии имаха възможност да запознаят желаещите с най-новите професионални паралелки, обявени за прием през тази година - "Електрически превозни средства" в Професионалната гимназия по транспорт и "Ремонт на летателни апарати" в ПГМЕЕ.

Организатори на атрактивното събитие бяха Община Бургас и Центърът за подкрепа на личностното развитие със съдействието на двете професионални гимназии.