Благотворителният базар започва в 17.00 часа в неделя
Благотворителният базар започва в 17.00 часа в неделя / архив
Бургаски майки организират в неделя, 17 декември благотворителен базар "Да помогнем на Велина". Той ще бъде открит в 17.00 часа, във фоайето на Културния дом на нефтохимика. Включете се и вие, на красиво подредени щандове всеки ще може да открие коледни подаръци за близки и приятели – сувенири, детски играчки, домашни сладки.  

Малко по-късно, в 18.00 часа, ще започне и коледният благотворителен  концерт, в който ще участват танцови школи „Калиопе Денс“ и „Диамант“, а специални гости са певицата Тони Димитрова, композиторът Стефан Диомов, Краси Кралева от „Петте сезона“, Дует „Бургас“ и група „Four”.

Базар на открито в помощ на деца тази събота

Каузата е спасяването на едногодишната Велина, която има опасен тумор на мозъка. Майката чула страшната диагноза "вътрешна хидроцефалия" по време на консултация, едва два месеца след раждането на бебето. Тогава момиченцето е твърде малко за операция, но преди месец състоянието му много рязко се влошава.

Туморът е нараснал значително, след множество консултации турска клиника се наема да извърши сложната операция безкръвно, но сумата е непосилна за майката.