Направена е вътрешна проверка, ще има и писмено становище по случая
Майка на 4-годишно момченце има съмнения, че синът ѝ е бил обект на насилие в детска градина в Бургас, предава NOVA.

Жената сигнализира, защото преди дни забелязала охлузвания и кръвонасядане по ръката на детето. От ръководството на детската градина отрекли пред родителите да е упражнявано насилие спрямо детето им.
 
Майка прибра сина си с дълбоки рани по лицето от детска градина (СНИМКИ)

Съмненията на Кристина Дончева са, че посегателство е било извършено на 6 февруари. „Разговарях с директорката. Тя ми обясни, че това е кожен проблем”, каза Дончева. Тя води сина си на съдебен лекар. В експертиза там е записано, че това е нараняване, нанесено с твърд или тъпоръбест предмет.  

Майката признава, че и преди е влизала в конфликт с възпитателките - заради начина на обличане на детето. Стефка Желязкова, директор на детското заведение, отговори на съмненията на майката.

„Преди няколко дни получих сигнал по телефона от родителя, че детето му е ощипано от друго дете от групата, като ми бе назовано и името на детето. Веднага в детската градина е задействана процедура по изясняване на случая, поискахме и становище на медицинското лице”, заяви Желязкова.

Направена е вътрешна проверка, ще има и писмено становище по случая. Майката пък е подала сигнал и към Районната прокуратура в Бургас. Оттам засега отказват да предоставят информация по казуса.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
nova.bg