Мая Манолова се срещна с бившия вече обществен защитник на Бургас Таню Атанасов и с неговия приемник юристът Тодор Стамболиев.
Мая Манолова се срещна с бившия вече обществен защитник на Бургас Таню Атанасов и с неговия приемник юристът Тодор Стамболиев. / Снимка: Лалка Димитрова
Омбудсманът на Републиката Мая Мановова ще внесе в парламента пакет от законодателни предложения за ограничаване на правомощията на частните съдебни изпълнители и по-силна защита на гражданите.
„Получих писмо от Камарата на частните съдии-изпънители, които искат от мен информация за това, колко жалби има срещу тях от граждани. Това ме кара да мисля, че тези хора, вместо да се засрамят по начина, по който процедират, вместо въведат ред и законност в дейността си и да наказват тези, които издевателстват над гражданите, са видели в мое лице враг, с който да воюват. Не са познали“- Това заяви днес в Бургас Мая Маналова. Тя се срещна с бившия вече обществен защитник в региона Таню Атанасов и с неговия приемник юристът Тодор Стамболиев.
„Личността прави позицията. Ако от моите предшественици най-често се чуваше – имаме желание да помогнем, но нямаме правомощия, мотото на институцията, която аз представлявам, е –имаме желание да помогнем, помагаме, от нас зависи всичко“, каза Манолова.