Магията на Странджа през детските очи
Магията на Странджа през детските очи / ОДК Бургас
Магията на Странджа през детските очи
48210
Магията на Странджа през детските очи
  • Магията на Странджа през детските очи

Децата не са безучастни към проблема с опазването на околната среда. Те бяха запленени от магията на природен парк „Странджа" и искат да продължим с опознаването му , това сподели за Дарик Николина Стоянова, учител и ръководител на Школата по екология в ОДК - Бургас.

Днес в Морското казино се проведе заключителното мероприятие по проект „Зелените гори на Странджа". Той се реализира в рамките на програмата „Мисия гора" с финансовата подкрепа на Българското дружество за защита на птиците, в партньорство с Българска Фондация Биоразнообразие.

В проекта са участвали 30 деца от Природоматематическата гимназия. Те са на възраст 14 - 16 години и са членове на Школата по екология. Момичетата и момчетата са с изявени интереси към биологията и природозащитата. В продължение на три месеца от октомври до декември, те са опознавали Странджа планина чрез екскурзии в планината, семинари, фотографски тур, презентация и дискусии.

Децата са били особено впечатлени от посещението си в с. Бръшлян, където са присъствали на седянка. Бабите са им разказали за това как са се забавлявали, какви занаяти са практикували и как са живеели в миналото. Младите еколози са гостували и в посетителските центрове в Граматиково и Малко Търново.

През месец юни 2012 г. те ще представят своя проект на Националния конкурс за екологични проекти „Сребърна".