Мач „Българи - Руснаци” утре
Мач „Българи - Руснаци” утре / sxc.hu

Представители на рускоговорящата общност в Бургас ще изиграят от 17 часа утре футболен мач срещу местен отбор, съставен от обществени фигури от всички области на живота, на терена на „Каменица Арена”, в комплекс „Зорница”, срещу спортна зала „Бойчо Брънзов”, под Болницата.

Капитан на бургаския отбор е заместник-кметът Костадин Марков, с играчи европейския шампион по вдигане на тежести Румен Теодосиев, изпълнителния директор на „Слънчев бряг” АД Златко Димитров, заместник-областния управител Атанас Терзиев, водачът на групата на ГЕРБ в общинският съвет Димитър Людиев, журналистите Красимир Калудов и Николай Великов и строителния предприемач Диян Славов.

Селекцията на тима на рускоговорящите наши съграждани до момента е пълна тайна. Според слуховете, капитан ще е собственикът на ресторант „Ретуш”, а се знае, че символичните гости ще бъдат подсилени от голмайстора Милен Георгиев, играл и в „Динамо” Петербург, атакуващия халф Станимир Димитров, който има поредица от блестящи мачове в казахстанското първенство.

Шестнадесетте на терена ще спорят за купата на списание „Болгарский дом”.