ЛУКОЙЛ отговаря на кризата
ЛУКОЙЛ отговаря на кризата / netinfo
Заради прекратените доставки на природен газ за България, от пресслужбата на ЛУКОЙЛ-България съобщиха, че са пристъпили към спешни мерки за предотвратяване на възникването на енергийна криза и обезпечаване на достатъчно количество котелно гориво (мазут) за топлофикациите в страната.

Топлоелектрическата централа на ЛУКОЙЛ-Нефтохим Бургас премина на алтернативното гориво, за да намали общото потребление на природен газ в страната. Изцяло е преустановен експортът на мазут и други видове горива, които могат да бъдат необходими на българските топлофикационни дружества. Всички произведени количества се пренасочват към вътрешния пазар.

Комбинатът в Бургас е в готовност да подсигури мазут като алтернативно гориво за топлофикационните дружества в страната, за да се предотврати спирането на топлоподаването към населението.

Предприетите антикризисни мерки, ще останат в сила до пълното преодоляване на кризата с доставките на природен газ за България. ЛУКОЙЛ уверява, че ще направи всичко възможно, за да осигури необходимите количества алтернативни горива в страната и да предотврати спирането на работа на топлофикациите.