Луд рани смъртоносно полицай
Луд рани смъртоносно полицай / netinfo

Психичноболен рани смъртоносно полицай в Бургас и взе заложници. След 5 часови преговори 24 годишният мъж се предаде на обсадилите го полицаи.

 

Станимир Христосков, на 24 години от Бургас страда от шизофрения в изключително остра форма. Днес, иначе много здравият физически мъж, бил откаран от двама полицаи и въдворен в Центъра за психично здраве в града.

 

След настаняването изпаднал в криза и със сила се отскубнал и избягал. На него се натъкнал патрул от двамата полицаи Георги Гамаков и Никола Илчев. Избягалият Христосков се укрил във вход 2 на 21 блок в комплекс “Зорница”.

 

В схватката по стълбите там, намушкал в корема и ръката полицай Гамаков и разсякъл челото му, предизвиквайки обилно кръвотечение. Полицай Никола Илчев получил тежък и силен удар с нож в корема. В момента той е в реанимация, с опасност за живота.

 

След като ранил двамата полицаи, Станимир Христосков се барикадирал в апартамента на баба си в блок 18 в комплекс “Изгрев”, като я взел за заложница.

 

Малко след обяд, шизофреникът отворил блиндираната врата на апартамента и с крясъци “Мръсни ченгета, ще ви отнеса в ковчези”, изстрелял един куршум срещу специалните части, обкръжили мястото.

 

След около 5 часови преговори, Станимир Христосков се предал на полицаите. От него е иззет пистолет FN, калибър 7.65 мм. и торбичка с патрони. В момента той е в ЦПЗ на принудително лечение.