Литературен критик люто кълне „Шведска маса”
Литературен критик люто кълне „Шведска маса” / Гинка Попова
Литературен критик люто кълне „Шведска маса”
25815
Литературен критик люто кълне „Шведска маса”
  • Литературен критик люто кълне „Шведска маса”

И като се разтопиха ледовете и под тях ЗЕЙНАХА черни дупки, а от тях навън се изхлузиха Весо Максимовсон и Красимир Калудовсон, а този ден беше наречен ГОЛЯМОТО ВТОРО РАДИО ПРИШЕСТВИЕ

На 5 февруарий, в първата година от сътворението на новото правителство, предаването „Шведска маса" започна с втръсналата на всичко живо китайска поп песен, в която не става ясно за какво се пее, не е известно кой я пее и защо изобщо се пее.

После водещите на идиотското радиошоу четоха вестници в ефир, но го правеха по такъв глупотевичен начин, че група пенсионирани печатари се закани да ги линчува.

В рубриката „БЕЗУМ" се четоха стиховете на поета Мартин, чиято лира дрънкаше за някакви улични дупки.

Обади се и някакъв гъгнещ тип, който изрецитира ДА ВИ КАЖА ДУМАМ ЛЕКО, КАК СЕ ИЗМЪКНАХ ОТ ТЮФЛЕКО." Този куц стих незнайно защо докара до възторг Весо Максимовсон и Красимир Калудовсон.

След това беше обсъдена програмата на бургаски йога клуб на някакъв гуру Шри Шри Рави Шанкар, като особено голямо внимание беше отделено на посланията „Древна мъдрост в приятна обстановка" и „Дихателни техники за домовете".

Водещите изпаднаха в буен спор относно допирните точки на дихателните и духателните техники, но накрая стана ясно, че духателите край гарата били по два лева, а дихателите били по-скъпи.

И започна разискването на основната тема „Какво още бихте предложили да реформира премиера Бойко Борисов?"

Фейсбукърът Георги предложи на премиера да реформира навика си да казва в едно изречение три пъти"аз"

Слушателят Ники заяви: "20 ГОДИНИ ФАЛШИВА РЕФОРМА С ФАЛШИВА ПЛАТФОРМА, ПОЛИТИЦИ ВЪРКОЛАЦИ НИ ПРАВЯТ НА БУНАЦИ!"

Малко по-късно звънна анонимен слушател, който сподели, че се притеснява дали Максимовсон и Калудовсон няма да последват съдбата на Милен Цветков, т.е да бъдат свалени от ефир и евентуално запратени да танцуват в риалити шоу. Същият гражданин призова "пожарникаря-слънце да не реформира нищо, защото става по-лошо."

Гневен мъж запита в ефир защо администрацията е оставила снега непочистен и така е позволила да се увеличат дупките по пътищата. Дори приведе като аргумент физичния закон, че при замръзване водата увеличава обема си и по този начин увеличава и дупките. После добави, че всичко е омагьосан кръг от комисионни.

В сериала „Непресъхващо лове" главните герои Стамат и Хортензия дори и не се доближиха на километър до възможността да правят секс. Вместо това Стамат се изявяваше като войнстващ интелектуалец, а Хортензия като незадоволена домакиня. Героят стана председател на клуб „Интелектуалци против...", а героинята нищо не стана.

По този повод известната гледачка на супа мадам Кристианна издуха едно канче пилешки бульон и в облаците пара видя, че Бургас ще настигне и задмине Варна, когато Стамат и Хортензия правят 33 пъти секс, с една дума направо никога.

Към края на предаването позвъни неизвестен литературен критик, който отказа да разкрие своята самоличност, само обясни, че е "критик, митничар-писател" и прави предаване за литературата."

За да не стои така анонимен, му беше сложено партизанското име Стоян.

Критик Стоян нарече Весо Максимовсон и Красимир Калудовсон "нещастници, чието предаване е на много ниско интелектуално ниво и е отвратително." Накрая предположи, че ако се приеме Закон за литературата, то тогава и двамата водещи ще получат по 20 годишни присъди за убийство на българската култура.

При това положение предаването „Шведска маса" се саморазпусна за днес, но се чува, че другата седмица щяло да бъде още по- отвратително...

(Най-отчаяните шведски простотии, изнервили до крайност критик Стоян, можете да чуете в звуковия файл, под снимката)