Левски всичко ще си плати... в натура
Левски всичко ще си плати... в натура / netinfo

От футболния клуб „Левски" са потвърдили, че ще поемат всички разходи по възстановяването на нанесените на стадион „Лазур" щети. От направените до момента разчети те възлизат на над 50 хиляди лева. Сред унищожените са и над 800 седалки, оранжеви на цвят. От "Левски" обещали да ги възстановят, но в натура. Те ще предоставят на стадион "Лазур", техни, сини седалки, тъй като касата им била празна.

Кметът на Бургас Димитър Николов вече е водил разговори за погасяването на щетите. Той съобщи, че районите, през които футболните агитки преминаха на 30 май, вече са почистени и възстановени.

„Направихме повече от необходимото. На няколко пъти се срещахме с ръководствата на футболните агитки. Нямаше искания, на които ние да не откликнахме. Създадохме график и зони къде да се събират. Дадохме временно позволение от община Бургас официално да си продават фен артикулите. Пълен синхрон имахме с полицията и Жандармерията за обезопасяването на футболната среща", коментира Николов, пред Фокус.

Според командированите полицейски служители в Бургас за мача, в зоната около плажа, където феновете са били отведени е трябвало да бъде въведена забрана за продажбата на алкохол, с цел да се предотвратят инциденти. Това от друга страна би означавало обаче Бургас да претърпи от домакинството на срещата само загуби, без ползи за поне за дребния бизнес, а отборите да ни покрият щетите - в натура.