Летен театър „Пламен Ставрев”. Да!
Летен театър „Пламен Ставрев”. Да! / Личен архив
Летен театър „Пламен Ставрев”. Да!
51181
Летен театър „Пламен Ставрев”. Да!
  • Летен театър „Пламен Ставрев”. Да!

Идеята на петима общински съветници Летния театър да носи името на Пламен Ставрев е страхотна. Така градът ще каже завинаги голямо „Благодаря” на човека, който приживе разнесе славата му и накара всички да пишат за него „бургаският бард”. Така Пламен ще заеме достойно място сред останалите бургаски хора на духа, оставили красиви и цветни спомени след себе си в „Града, най-хубавият на земята”. „Летен театър „Пламен Ставрев” звучи и някак си, като надежда. Че клишарското „родното място на поети, артисти и художници”, все пак е някаква истина и изпреварва макар и с малко „Меката на трилентовия анцуг”.

Затова бих искал да помоля останалите колеги на вносителите в местния парламент: Гласувайте „за”, ако наистина сте бургазлии! Ако, поради кой знае какви причудливи причини сте „против”, вдигнете си, там, ръката и като ви преброят, си я свалете тихомълком и толкова. Не се напрягайте да използвате правото си на обяснения на отрицателен вот! Правилникът ви дава възможност, но не може да задължи зрителите да слушат скърцането на мозъчните ви напъни. А ако сте любители на различен вид музика от този, който Пламен композираше и изпълняваше, отпразнувайте си отрицателния вот с кротки гюбеци, в съответно място.

А, още нещо. И без това хората масово не ви харесват (знам, защото лично съм го чувал), не политизирайте въпроса. Най-малкото, ще бъде мръсна гавра с паметта Пламенова! Блусът не е нито син, нито червен, нито жълт, нито пембян.

И към други хора искам да се обърна: Моля, озаптете извратения си мерак да се кичите с името на Пламен Ставрев, като със значка, врещейки мнение, което никой не ви иска. Оставете го на Пени, децата, семейството и истинските му приятели! Казвам го по повод ужасно срамните коментари и сцени, съпроводили благотворителния концерт в негова памет. Както каза един приятел в социалната мрежа Фейсбук: „Ако подкрепяте идеята, дайте „за”, в противен случай не цапайте светлата му памет с ненужни коментари.”

Смятам, че горното важи както за музейни „музиканти и композитори”, несменяеми озвучители на няколко власти поред, използвали смъртта на Пламен, за да припомнят за себе си с уникални идеи за бъдещето на китарата му, така и за медии, живеещи с напълно измамното чувство, че Бургас и светът се въртят около тях. Ако можете да помогнете за идеята – супер! Ако не – тихо и приятни сънища за мозъка и егото ви! Ако идеята прекалено много ви тежи, та чак не ви дава мира - бегом да се охладите във водите на бургаския залив. Надраскани завинаги с гласа на Пламен Ставрев, от сцената на Летния театър.

На ход е Общинският съвет.