“Лайнометите” загърмяха предизборно
“Лайнометите” загърмяха предизборно / неизвестен хигиенист
Ще ме прощавате за липсата на изящна словесност в заглавието. Но за разлика от мен някои от участниците в предизборната надпревара изобщо и не смятат да се извиняват на горките избиратели за тоновете кал, слуз, гнилоч, бълвоч и други такива медийни екскременти, които щедро изливат върху обърканите електорални единици.

В средата на кампанията джентълменският тон вече изчезна за по-малко от 60 секунди, а на негово място се възцари каруцарският език, макар че не бих искал с нищо да обидя представителите на този бранш.

Думата ми е за разразилата се компроматна битка с мирис на какао, с аромат на милиони евро и всичко това гарнирано със звънчета на велосипеди.

Да се чуди човек какви мозъци измислиха тази куха стратегия, кой пълководец реши да гръмне с добре заредения “лайномет” по врага си.

Аз лично смятам, че всички станахме свидетели на ритуално самоубийство от двете страни на барикадата, където двамата врази се гръмнаха самосиндиКАЛНО.

Оказа се, че според разпространените сведения единият претендент за кметския пост бил крадец, а другият претендент бил още по-голям крадец. Единият бил уволнен от работодателя си, а другият можело да бъде уволнен от бургазлии.

И като заваляха едни компромати, та цяла неделя, пардон цяла седмица.

В цялата тази врява и безумство възникват въпроси.

Защо уволнението на единия става ясно една година след събитието. Ако това е така, сливи в устата или банани в ушите имаха работодателите му, че не чуваха и не отговаряха на питанията в тази посока.

Защо информацията за мафиотската сделка на стойност много млн. евро е минала през общинския съвет и защо изобщо е била допусната, а най-вече защо деликатно е била премълчавана до днес? А бургаските нотабили защо са гласували такава вагабонтщина, а дали между ония, които са вдигнали дясната си ръчица “за” сделката, е бил и доблестният гражданин, който я изкарва на светло. Ако не е бил, бравос, ако е бил, тогаз какво да мислим ние гражданите и селяните?

И все такива въпроси напъпват и бушуват у хорицата, ама никой не им отговаря. Вместо това гърмят с “лайнометите”.

Пък друг от останалите кандидати се отрече от беззъбите кампании, защото били демоде и се озъби на конкурентите, втори си ги “премери” всичките работи с на останалите, трети се закани люто на мафиотите, четвърти се погрижи за пернатите, щото човеците в Бургас явно са изперкали, а петият, шестият, седмият, осмият, деветият, десетият/ още има ли, бе!!!/ и единайстият правят показно как не се прави кампания, защото нищо не правят.

Преди дни един от претендентите за кмет /обвиняван за своята кротост/ ми каза, че 28 октомври ще мине и замине, а всички ние ще останем в Бургас. И ако сме се плюли, как ще се гледаме в очите. Абсолютно е вярно.

И аз това се питам, ама понеже отговор няма да получа, реших да ви кажа.

Уважаеми кандидати, ако в началото на кампанията бяхте целите в бяло, то днес вече сте целите в...хм...в цветно.

Абе, спрете лайнометите, че се не трае. После ще се чудите, защо хората не гласуват.