Лаборатория за къщи-мечти
Лаборатория за къщи-мечти / netinfo

Наградените проекти от конкурса "Моята къща-мечта" ще бъдат обявени утре, на Деня на детето, в 15 часа край "Стената на приказките" в Морската градина. Дарик радио е медиен партньор на конкурса за деца до 12- годишна възраст.

В програмата на играта са включени следните работилници: оцветяване с боички на предварително подготвени приказни къщички, изграждане на къщички от малки блокчета и построяване на оригами-град от хартия.

Те ще започнат в 15.30 след обявяване на наградените проекти в конкурса. Във всяка работилница могат да участват деца в групи от 5 до 20 едновременно, с препоръчителна възраст над  5 години.

В първата игра участниците ще изиграят измислената от тях приказка "Омагьосаната гора". След нейния край наблюдаващите деца ще се включат в оцветяването на къщите.

Във втората могат да участват едновременно 4-5 деца, които ще построят за 5-10 минути по една къщичка от предварително подготвени малки блокчета YTONG.

В игра три хлапетата ще бъдат обучавани да сгъват различни видове оригами, подбрани по темите „Къща”, „Град” и „Околна среда”. За всички участници в игрите ще има поощрителни награди.

Организатори са Камартаа на архитектите в България, Община Бургас, сдружение „Трансформатори”, списание „Sofia Architecture week”  и фирми-производители на строителни материали.