/ Община Бургас
Над сто нови улици в различни квартали на Бургас ще получат свои имена за първи път. Това се налага след влезлите в сила подробни устройствени планове и създаване на нови лични и фирмени административни адреси.

Над 13 млн. лв са инвестирани през последните 3 г. за ремонт на пътя Карнобат-Бургас

За да не се повторят имената на вече съществуващи улици, местната администрация се е обърнала към Държавния архив и Регионалния исторически музей в морския град. Сред предложенията са имената на създателя и първи директор на Механотехникума Георги Дипчев – син на Райна Княгиня, създателите на първата моливна фабрика в България и на Балканите "Девеко" - братя Велчеви, прочутият историк, филолог и археолог проф. Иван Карайотов и още много имена на видни бургазлии, обществено значими личности, светци, покровители на града.

459 млн. лева струва интегрирания воден проект за област Бургас

"Трябва да кажа, че последното голямо именуване на улици, което направихме беше, когато влизаше новата транспортна схема с интегриран градски транспорт, всъщност това ще е второто голямо обсъждане на именуване на улици в последните години", заяви Петър Парушев от морската община.
БГНЕС