Комисар Павлин Димитров: Незабавна проверка за умрелия от бой турист!
Комисар Павлин Димитров: Незабавна проверка за умрелия от бой турист! / Красимир Калудов
Директорът на Бургаската полиция комисар Павлин Димитров назначи незабавна служебна проверка по повод излъчен днес в национална телевизия видеоматериал, от който става ясно, че полицай бездейства при побоя пред несебърска дискотека, заради който загина шведски турист.

Кадрите, предоставени от очевидец сочат полицай, който не се намесва по време на извеждането с бой от дискотека “Хелп” на загиналия по-късно 24 годишен швед от иракски произход.

Младият мъж почина ден по-късно в Бургаската болница, по първоначална информация, от множество тежки контузии по главата и тялото. Първоначалните свидетелства на охраната на дискотеката са, че жертвата и негов сънародник на 26 години, били изключително агресивни в скандала и противодействали с нож и бокс.

Наблюдаващият прокурор по случая Жанет Красимирова си е направила самоотвод по делото. Причината затова е, че част от гардовете на дискотека “Хелп”, където стана скандала, са бивши полицаи.

Новият наблюдаващ прокурор е Весела Пеева. Тя съобщи за Дарик, че все още не може да коментира нищо по случая с побоя, тъй като все още не е поела делото и няма резолюция за самоотвода на нейната колежка.

До момента липсва каквато и да било информация за самоличността на задържаните гардове, изобщо има ли такива, колко са и по какви версии се работи. От пресцентъра на съда съобщиха, че няма внесени документи с искане за мярка за неотклонение на задържаните.

Според директорът на Областна Дирекция на Полиция – Бургас комисар Павлин Димитров, в случай, че по безспорен начин се докаже нарушение на служебната дисциплина и ангажиментите на служителите на реда, в максимално кратък срок ще бъдат предприети строги дисциплинарни санкции, а резултатите от проверката ще бъдат предоставени на Военна прокуратура - Сливен.