плаж Аркутино
плаж Аркутино / netinfo

Членове на еко група с социалната мрежа организират коледно почистване на плаж Аркутино. 

След коледната трапеза е време за една добра кауза. Ако се чудите какво да правите на втория ден на Коледа, заповядайте на плаж Аркутино. Отпадъци ще има за всички от сърце! Плажът е доста замърсен и ако не бъде почистен, то отпадъците ще попаднат отново в морето при следващото бурно море“, пишат от LessplasticBulgaria. Оттам показаха и как точно изглежда плажната ивица в края на декември.   

 
На плаж през зимата.

Здравейте. :) Ходили ли сте на плаж през зимата? Да ви кажа. Много по-хубаво е! Водата е кристално ясна. Ако имате късмет ще има сняг, а може да видите и лебеди. Няма да плащате за чадър и да се бутате за място с хавлията. :D Но плажът през зимата изглежда по съвсем различен начин. За жалост морето изхвърля доста пластмаси. Ако отидете на плаж през зимата ще разберете, всъщност колко замърсено е Черно море. :/ Това видео направих вчера (22.12.2018) на плаж Аркутино. Плашещо е не само количеството пластмаса на плажа, но и размерът на пластмасата. Намират се все по-малки парченца (микро-) пласмаса, чието почистване е почти невъзможно. Изследвания за пластмаса транспортирана от Дунав в Черно море: https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0269749114000475?via%3Dihub&fbclid=IwAR11HCJszMp5nkZ2JpuRHWg2OGvUMdj5PbN5l-gVfLJMRj82-gz1xil1RX8 http://ec.europa.eu/environment/marine/good-environmental-status/descriptor-10/pdf/iasFinal%20Report.pdf?fbclid=IwAR0vXbF-cR-0nK3xsp-P0AMpu3kygXDafjPcqyiCA4F3igYqTL9UOsJBGIc

Публикувахте от Lessplastic Bulgaria в Събота, 22 декември 2018 г.


Сборният пункт ще бъда на паркинга пред плажа на 26 декември. Начало на акцията по почистване ще бъде дадено в 11.00 часа.