Кокаинът е над 75 кг.
Кокаинът е над 75 кг.
Дрогата, открита в склада на "Интерцитрус" е пристигнала от Еквадор, но вероятно крайната й цел не е била България, а Румъния

Задържаният в складовите помещения в Бургас около 75 кг. кокаин е на обща стойност над 2, 623 млн. евро по пазарна цена. Чистотата на наркотичното вещество ще стане ясна след като бъдат извършени експертизите. Това съобщи директорът на ОД на МВР - ст. комисар Калоян Калоянов. Той е бил пакетиран и покрит с метално фолио в опаковки от по 2,5 кг. Рентгенът е трудно да засече наркотика. На него обаче се е натъкнал работник, който е трябвало да разпредели стоката от банани. 


Откриха голямо количество кокаин в Бургас


По думите на окръжният прокурор на Бургас - Георги Чинев, наркотикът е открит в контейнери, които пристигат на 27 юли с кораб на международната компания ММС от Италия. Два дни по-късно в складовата база на "Интерцитрус" са разтоварени голямо количество банани. Стоката обаче е тръгнала от Еквадор. Има вероятност крайната й цел да е била Румъния, където вече са извършени доставки. 

Разпити на свидетели, огледи и експертизи вече се извършват. На този етап данни за вината на конкретно лице на са установени. Няма задържани. 
По случая е образувано е досъдебно производство за разпространение на наркотици в особено големи размери.