Който има нужда от помощ...
Който има нужда от помощ... / Дарик Бургас
Който има нужда от помощ...
64205
Който има нужда от помощ...
  • Който има нужда от помощ...

Обществен дарителски фонд вече работи в Бургас. Неговата цел е да бъде връзка между неправителствения сектор и държавните институции. Амбицията на новата организация е ролята на мост между хората, които се нуждаят и тези, които могат да помогнат за решаване на техните проблеми.

Основен спонсор е американската „Чарлз Стюърт мот фондация”. За да стимулират дарителството на местно ниво, от фонда ще излъчват „Дарител на общината”. Предстоят договрености с общините дългогодишните  изявени в това дело да бъдат обявявани за почетни граждани.

ОДФ ще се занимава и с възпитанието на децата, ще работи и в сферата на екологията и образованието. Всички, които имат нужда от помощ, могат да представят своите молби на интернет страницата www.fundburgas.org. Те ще бъдат периодично разглеждани и одобрявани от комисия.

Председател на фонда е Георги Николчев. В управителния му съвет влизат Атанас Драков от „Пристанище Бургас”, собственикът на „Бетонови изделия ЛЕО” Иван Димитров, президентът на танцова академия „Бургас” Илия Михов и кореспондентът на БНТ за областта Веселин Григоров.

Чуйте в звуковия файл Георги Николчев