Който чете, се справя по-лесно
Който чете, се справя по-лесно / Пресцентър
Който чете, се справя по-лесно
63377
Който чете, се справя по-лесно
  • Който чете, се справя по-лесно

С идеята „Който чете, се справя по-лесно” откриха днес своята предизборна кампания СДС и Гергьовден. Непринуденото шоу се състоя на лятна сцена „Охлюва”, до Казиното в Морската градина. Идеята беше дошлите приятели, членове и симпатизанти да носят стара книга, която да заменят с нова, по избор, предоставена от кандидатите за народни представители от сините, гергьовци, обединени земеделци, радикалдемократи и социалдемократи.

За децата бяха осигурени захарни петлета, балони и възможности да се състезават в рисунка на асфалт. Спациално за началото на кампанията в Бургас пристигна председателят на СДС Емил Кабаиванов. Той заяви, че местната листа е пример за цяла България, със силните местни фигури, които са в челните места. Фурор сред публиката предизвика остроумното изказване на втория кандидат Стефан Цинцарски от „Гергьовден”, което юристът завърши с „Нефтохимът тесен за мойта душа е”.

Основен приоритет в предизборната платформа на СДС е образованието. Оттам обясняват това по следния начин: "Децата и възрастните трябва да четат повече, за да бъдат по-добре образовани. А това им е нужно, за да не бъдат лъгани и манипулирани от популисти"

Чуйте в звуковия файл Емил Кабаиванов