#Кой засне клипа със свинските опашки
#Кой засне клипа със свинските опашки / Снимка: Дарик, архив

Заради ниската резолюция не е възможно да се посочи кой е мъжът, чието лице частично се вижда на скандалния клип с "гражданския арест" на трима мигранти със свински опашки. Това стана ясно на днес по време на процеса срещу самопровъзгласилия се за ловец на мигранти Петър Низамов - Перата. Експертизата на видеото бе възложена на вещо лице, което обаче именно заради лошото качество на кадрите, не можа да каже категорично, кой е на записа. Експертът обаче бе категоричен, че това, което може да се каже със сигурност е, че лицето не принадлежи към негроидната раса. На въпроса #кой не е могъл да отговори и анонимният свидетел, разпитан по делото. В показанията му, които бяха изчетени пред съда, той заявява, че „човекът му прилича на Илиян от Поморие". Кой е Илиян, така и не стана ясно и днес. Съдът все пак разпореди той да бъде издирен и призован за следващото заседание през февруари т.г.

По време на процеса пък стана ясно, че мигрантите, връзвани със свински опашки са изчезнали. Търсени са били в бежанските лагери в страната, но било установено, че изобщо на са се появявали там.
Самият Петър Низамов, най-напред влезе в ролята на оператор, направи видеоклип на репортерите в съда, качи го в личния си профил във ФБ, а след това заяви, че всички му дължат извинение. После обяви, че съди журналистите.