Книги за смет. За трети път
Книги за смет. За трети път / Пресцентър

Кампанията "Книги за смет" се завръща в Бургас за трета поредна година. Най-успешната инициатива, обединяваща отговорното мислене към околната среда и четенето, ще се осъществи на 14 май пред Пантеона между 10.00 и 13.00 часа.

За да участвате в "Книги за смет" е нужно да предадете 1 килограм пластмасови отпадъци. В замяна ще получите талон за безплатна книга от щанда с предварително подбрани заглавия в деня на събитието. Всеки, предал 2 или повече от 2 килограма, ще получи и втори талон.

Това е максималният брой книги, които един участник може да вземе, без значение на обема на предадените отпадъци. За рециклиране можете да донесете: пластмасови бутилки от вода, безалкохолни, олио или бира, кофички от кисело мляко и пластмасови бутилки от прясно мляко.

Също туби и шишета от козметика и санитарни продукти, пластмасови чаши и тарелки, палета и каси, найлонови торбички, стреч фолио или опаковъчно фолио, пластмасови играчки и други пластмасови изделия. Те трябва да са изпразнени от съдържание и смачкани.

Няма да се приемат блистери от лекарства, туби от масла и други вредни вещества, домакински електроуреди, авточасти и други отпадъци, които не са пластмасови.