/ Община Бургас

Кметът Димитър Николов поздрави лично бронзовия медалист от Световните летни игри "Спешъл Олимпикс" в Абу Даби - Пламен Корсев и малките каратеки от Централен полицейски карате и джу-джицу клуб-Бургас, които се завърнаха с 18 медали от Европейската купа по джу джицу за всички възрасти, провела се в Марибор, Словения.

Олимпийските шампиони от Буенос Айрес - Спортисти на годината (СНИМКИ)

Малките каратеки бяха единствените състезатели от България на турнира и спечелиха общо 8 златни, 3 сребърни и 7 бронзови медала, водени от треньорите си Венилин Русинов и Павел Димитров, с което наредиха бургаския клуб на 5-то, а страната ни на 7-мо място от 25 държави.

"Поздравявам ви за успехите, които донесохте на Бургас и на страната ни. С представянето си направихте така, че аз, родителите ви и всички наши съграждани да се гордеем с вас. Това е много сериозно спортно постижение, не само за вас, а и за града ни.

Млади бургаски бойци получиха заслужени отличия

Нека не забравяме, че зад всеки голям спортен успех стои неуморния труд на вашите треньори. Благодаря за добрата работа и на Ресурсен център - Бургас за резултатите, на който говори и високото постижение на Пламен Корсев", сподели на срещата кметът Димитър Николов.

17-годишният Пламен Корсев спечели бронз в дисциплината дълъг скок. Освен това той се класира осми на 100 м. гладко бягане и пети заедно с българската щафета на 4х100 метра на Световните летни игри "Спешъл Олимпикс" в Абу Даби, Дубай.

На срещата присъстваха още зам.-кметът Лорис Мануелян, Антоанета Стоянова - директор на Ресурсен център - Бургас, Венилин Русинов - председател и треньор на Централен полицейски карате и джу джицу клуб - Бургас.