Кметът поздрави баскетболистки на ЛУКОЙЛ - Нефтохимик
Кметът поздрави баскетболистки на ЛУКОЙЛ - Нефтохимик / netinfo

"Вие сте рекламното лице на Бургас" - с тези думи днес кметът Димитър Николов посрещна в сградата на общината баскетболистките от “ЛУКОЙЛ - Нефтохимик”, които са носители на Купата на България по баскетбол за жени. “Благодаря на всички вас за високия спортен дух и невероятен успех, който постигате за пети път в клуба. Благодаря и на треньора Петко Маринов, който с право може да се гордее с десетата си купа, спечелена в треньорската му кариера”, каза още Димитър Николов.

В знак на благодарност за постигнатото момичетата от отбора получиха поздравителни адреси, като всяка една от тях беше наградена и с почетната значка на общината. Главният виновник, извел до петата титла отбора на “ЛУКОЙЛ - Нефтохимик” - Петко Маринов бе награден с почетния знак на Община Бургас.

Главният мениджър на клуба Огнян Томов отвърна на жеста, като връчи златния медал от трофея на кмета Николов. Той и неговият екип бяха поканени от отбора на дербито в женското първенство между “ЛУКОЙЛ - Нефтохимик” и “Дунав - Еконт”, което ще се играе в спортна зала “Бойчо Брънзов” на 16 април.
По време на срещата Димитър Николов сподели плановете си за строеж на нова спортна зала в града с 5 000 седящи места. Той обяви, че предстои основен ремонт на зала “Бойчо Брънзов”. Уточнен е и парцелът, върху който ще се издигне новото спортно училище на Бургас.