Кметът посрещна двумилионният пътник на летището
Кметът посрещна двумилионният пътник на летището / netinfo

Керълайн Ийгън е двумилионният пътник на летище Бургас тази година. Британката кацна днес малко преди 11:00 часа с полет на Thomas Cook и за нейна най-голяма изненада беше посрещната от кохорта официални лица и медии. Тя беше затрупана с подаръци и букети, които тя с огромна усмивка прие.
Шокът от посрещането бързо се превърна в радост и тя продължи да поздравява хората около нея. Кметът на Бургас Димитър Николов, областният управител Вълчо Чолаков, изпълнителният директор на летището в Бургас Георги Чипилски също поздравиха туристката с добре дошла. След първите поздрави последва и огромна торта, шампанско, а след това и лимузина, която ще откара Керълайн в Слънчев бряг.
Тя е от Ланкашър, близо до Манчестер, и помага на възрастните хора в града си. В България тя пристигна с дъщеря си и своя приятелка, които пък побързаха да съобщят на близките й по телефоните си за неочакваното и щастливо посрещане на българска земя. Това е първото посещение на Керълайн в България. "Чувала съм, че българите са приятелски настроени, страната е чудесна. Споделяли са ми много за България и много исках да дойда на място", сподели развълнуваната британка.